torsdag den 23. februar 2012

Symbolsk fald?


GRÅSTEN/ aabenraa: I nogle pengeinstitutter kommer der  økonomiske skeletter ud af skabene. I SYDBANK i Gråsten, er dobbeltklæber tape,  ikke hvad det har været, for med et pust,  blev det nuværende domicil, på Torvet i Gråsten, afsløret som forhenværende  ”Private Banking International”  tidligere tilhørende. Fordi  det nuværende skilt slap sit fæste, et fæste ,som viste sig bare at være noget dobbelt-klæber-tape.  Som nok ikke  holder  ikke til frost og  en strid blæst ja  til modvind i det hele taget.




Måske er skilte faldet symbolsk, for netop  i går, hvor billedet er taget, fremlage SYDBANK  deres  års regnskab, som  ikke var behagelig læsning for bankens aktionærer.
Som i år kan kigge langt efter udbytte af deres aktie.  Efter de har set den falde 2011 året  igennem,  fra kurs  ca 140 til 89 ved årsskiftet , og nu også  hørt at banken  kun venter på,  at blive nedgraderet af Moody´s  eller var det  Standard &Poors, rating bureau´er med hensyn til bankes kreditværdighed.


Mange Sydbank´s  aktionærer kigger sikkert misundelig til Ringkjøbing Landbobank  A/S , som på 24 år i træk laver et solidt regnskab med et overskud  i 2011 på 380 millioner ud af en basis indtjening på  767 millioner. I Sydbank  er basisindtjening er på  4,247 milliarder og et overskud  på  blot  301 million inden skat . Det er  en næsten halvering af overskuddet i forhold til 2010. 

Resultatet er så ringe, at  bankens første dame  Karen Frøsig  ikke mener det er forsvarligt at udbetale udbytte. Ringkjøbing Landbobank  udbetaler 13 kroner for hver 5 kroners aktie.  Banken har kun filialer i det Vestjyske og en enkelt i København,  hvor de  skummer fløden  ved primært formuepleje.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar