lørdag den 7. januar 2012

Fjernvarmen vil fyre med halm i stedet for flis på det fremtidige værk.

Skal der løbe flis eller halm opvarmet vand igennem de rør der nu stritter op af  jorden på byggegrunden på Sønderborg landevej i Gråsten?

Gråsten: Bestyrelsen i Gråsten Varme A/S,  mener at der kan spares penge, for forbrugerne, ved at fyre med  halm i stedet for flis. Som  værket i første omgang havde søgt om tilladelse til. Derfor er der indgivet en ny ansøgning til Teknik og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune, om tilladelse til at skifte brændsels type. Ansøgningen bliver behandlet  den 11. januar.

Der  er stor aktivitet på solvarmegrunden på Sønderborg Landevej, hvor der foruden det besluttede solvarmeanlæg, skal opføres et varmeværk, der enten skal fyre med flis eller halm.


 I bilag til ansøgningen, til Teknik og Miljø udvalget, er medsendt et skema, der viser den samfundsøkonomiske effekt. Og hvoraf det fremgår at det er brændsels prisen, det er godt 20 procent  lavere på halm end på flis, som udgør den store forskel i regnestykket.  Men afgiften på SO-2 afgiften hiver i den anden retning, med en fire en halvgang flere omkostnings kroner, så gevinsten svinder ind samfundsøkonomisk til 1 procent, som det ses i skemaet herunder.



1 kommentar:

  1. Jeg har ikke noget at have det i,
    men skal der ikke flere lastbiler til for at for halm contra flis transporteret?
    (volumen er større for samme brændværdi)
    og skal der andre filter til for at rense luften? skal skorsten efterses noget oftere? og så videre...
    Bare en tanke eller 2 ;-)

    SvarSlet