onsdag den 11. januar 2012

Fødevarebutikkerne skummede fløden i jule måneden, december, med yderligere pris stigninger.

Netto butikken i Ulsnæs-centret  i Gråsten

DETAILHANDEL: De nyeste tal for prisudviklingen, fra  Danmarks Statistik, viser en eksplosiv pris vækst på ikke mindre 5,2%, i december måned på fødevarepriserne. Hvilket har bevirket, ifølge formanden for Danmarks Handelsstands foreningers  formand Bent Aarebo Pedersen, at  det  kom de til at begrænse yderligere forbruget af udvalgsvarer – julegaver.

Superbrugsen i Ulsnæs centret i Gråsten
 Det er  nu på 18. måned at priserne siger  for fødevarerne og med fedtafgifthjælp nu til 5,2% i december og med et månedsgennemsnit på  4,2% de seneste 6 mdr. Når det ses i forhold til de samme måneder i 2010.
 

I december lå de samlede forbrugerpriser 2,5% højere end i december 2010, hvilket er mere end 4 gange så meget, som for pris udviklingen i den samlede detailhandel, der i de første 11 måneder 2011 kun er steget med  en halv procent (0,5 procent) i  kroner i kasseapparaterne i forhold til de første 11 måneder 2010

De stigende fødevarepriser har skubbet kraftigt til inflations plus pendlen, som nu i stigende grad, udhuler reallønnen og pensionerne.











Ingen kommentarer:

Send en kommentar