tirsdag den 15. november 2011

Andelskassen lukker i Gråsten.

 I en pressemeddelelse som er udsendt af
Danske Andelskassers Bank A/S  kan man læse, at filialen i Gråsten  nedlægges.

Andelskassen i Gråsten  flyttede fra Borggade til Slotsgade i september 2009
og "TUT"  Inger Komischke   kommer forbi med både hunden Sussi. 
Inger fyldte 90 den 24. februar 2011  og døde her i november 2011


 



Den udsendte meddelelse:

Med baggrund i de økonomiske konjunkturer og ønsket om at sikre den fremtidige stabilitet tilpasser Danske Andelskassers Bank A/S inden udgangen af 2011 sin organisation. I den forbindelse sammenlægges otte af bankens filialer med andre filialer, mens 29 stillinger desværre må nedlægges
På baggrund af de opstrammede økonomiske konjunkturer og de dæmpede forventninger til den økonomiske vækst i de kommende år tilpasser Danske Andelskassers Bank A/S sin organisation og sit omkostningsniveau.
Tilpasningerne betyder, at banken inden udgangen af 2011 sammenlægger otte af sine filialer med andre filialer, og at banken endvidere nedlægger 29 stillinger. Flertallet af medarbejderne i nedlagte stillinger er fritstillet med virkning fra dags dato. Banken arbejder endvidere på effektivisering af interne processer og arbejdsgange.
Administrerende direktør Jan Pedersen udtaler i den forbindelse:
"Vi har et ansvar overfor aktionærer, kunder og medarbejdere i forhold til at sikre en langsigtet stabil og sund udvikling for banken. Det betyder også, at vi har et ansvar for at tage de nødvendige beslutninger - både når det er behageligt, og når det som nu er ubehageligt. Markedsforholdene har ændret sig markant til det værre de seneste måneder, og det samme har udsigterne for den økonomiske udvikling i Danmark, hvorfor der stilles øgede krav til forholdet mellem indtjening og omkostninger. Som udmeldt i forbindelse med kvartalsregnskabet har vi derfor foretaget en grundig vurdering af hele bankens struktur, processer, forretningsgange og forretningsområder, som nu er tilendebragt."
Sammenlægninger af filialer
Danske Andelskassers Bank A/S har i dag 52 filialer beliggende i Jylland og på Fyn. Med virkning inden udgangen af året vil antallet blive nedbragt til 44 via sammenlægning af filialen i Brøndum med filialen i Aars, filialen i Vammen med filialen i Rødding, filialen i Løgstrup med filialen i Viborg, filialen i Grindsted med filialen i Ølgod, filialen i Ribe med filialen i Gredstedbro, filialen i Tinglev med filialen i Tønder samt filialerne i Gråsten og Høruphav med filialen Sønderborg. Medarbejderne og kundeforholdene samles i de sidstnævnte filialer.
Grundet en øget brug af selvbetjeningsløsninger er antallet af ikke-aftalte besøg i filialerne faldet betydeligt de senere år, samtidigt med at omkostningerne forbundet med en filial er steget betydeligt. Der er derfor foretaget en grundig vurdering af det samlede filialnet for at sikre det overordnet bedste tilbud for kunderne.
Dertil kommer, at der stilles stadigt større krav til rådgivernes kompetencer fra kunderne, fra lovgiverne og fra banken selv - ud fra ønsket om at give den bedst mulige rådgivning. For at matche disse krav skal rådgiverne både have fleksibilitet i forhold til uddannelse/kurser og kolleger med forskellige kompetencer at sparre med. Dette opnås også ved at samle medarbejderne i færre men større enheder.
Medarbejderreduktion
Tilpasningerne medfører som angivet, at Danske Andelskassers Bank nedlægger 29 stillinger. Ved de seks af disse stillinger er der tale om frivillige fratrædelsesordninger, mens der ved de øvrige beklageligvis er tale om afskedigelser. Flertallet af de berørte medarbejdere er fritstillet med virkning fra dags dato.
De nedlagte stillinger er bredt fordelt i bankens filialer og hovedkontor, ligesom der er en bred fordeling mellem jobfunktioner og -placeringer.
For at sikre, at medarbejdere i nedlagte stillinger kommer videre på bedst mulig vis, har Danske Andelskassers Bank aftalt et outplacementforløb med Mercuri Urval, hvor hver enkelt medarbejder får skræddersyet et oplæg, der passer til netop ham/hende.
Øvrige tilpasninger
Foruden filialsammenlægninger og medarbejderreduktioner gennemfører Danske Andelskassers Bank forskellige tiltag for at nedbringe omkostninger, øge effektivitet og sikre en høj kvalitet i bankens ydelser.
Blandt disse tilpasninger er ændrede åbningstider i enkelte filialer og samling af udvalgte arbejds- og/eller ekspertiseområder i færre men større enheder, hvormed kompetencer kan anvendes og udvikles i højere grad.

Kommentarer fra administrerende direktør Jan Pedersen
"Med disse tilpasninger skaber vi en endnu stærkere organisation, der er tilpasset såvel de nuværende økonomiske markedsforhold som de fremtidige. Lokalt engagement og kompetent rådgivning er nøglebegreber for os, og dem fremtidssikrer vi på denne måde."
"Alligevel kan det ikke kaldes en god dag. Tværtimod. Ikke mindst er det trist at måtte tage afsked med gode og kompetente kolleger, der i nogle tilfælde har været en del af organisationen i mange år og ville kunne spille en fortsat vigtig rolle, hvis de økonomiske rammevilkår var nogle andre."



Andelskassen´s første adresse i Gråsten på Borggade 7

Læs artikel fra 2008


Ingen kommentarer:

Send en kommentar