fredag den 4. november 2011

Ombygning af Private Banking´s tidligere dommicil på Torvet i Gråsten

Håndværkere i færd med  at fjerne beton fra hullet i gulvet.
Af borgerjournalist Hans Peter Toft, Gråsten

GRÅSTEN:
Håndværkere fra byggefirma,   P. Jacobsen og Søns byggeforretning, Skovbøl Mark, samt Egernsund og Kværs El forretning var i går formiddag i færd med at  lave et stor firkantet  hul i gulvet. I den tidligere  Privat Banking´s  bygning på Torvet i Gråsten.
 Lokalerne blev tomme i forbindelse med at  Private  Banking International,  sidste måned blev flyttet til  Flensborg.  På min forespørgsel -   kunne - måtte håndværkerne, ikke svare på, hvad  hullet skulle bruges til. Men der går rygter om, at  afdelingen i Nygade, skal flytte til  lokalerne.Og jeg har derfor  henvendt mig til  Sydbank og gjor opmærksom på rygtet, og fået følgende svar  af regionsdirektør Bente Holm Skylvad, Sønderborg :
”Private Banking International er lukket ned og aktiviteterne herfra er overdraget til Sydbank Tyskland. Privat Banking International er derfor også selvsagt fraflyttet deres hidtidige domicil på Torvet i Gråsten, og ejendommen, er nu ved at blive renoveret og klargjort til fremtidigt brug. ” Bente Holm Skylvad oplyser samtidig   at  banken er inde i overvejelser, omkring den fremtidige brug, overvejelser - som ikke er afsluttet endnu.




Fakta:
Bygningen blev opført af Ahlmann familien og   husede oprindelig Hotel Stadt Hamburg  siden hen   Hotel Graasten og blev sidenhen  overtaget af den daværende Sparekassen Sønderjylland, som havde deres Gråsten afdeling i lokalerne Under ledelse af Jens Hønholdt.  Men ved fusionen imellem Sydbank og Sparekassen Sønderjylland blev lokalerne ledige, da begge afdelinger flyttede sammen, i Nygade som er det sted hvor Graasten Bank - som var den ene af de fire sønderjyske banker der blev til Sydbank havde til huse. Bygningen blev sidenhen brugt af Private Banking International  (PBI) et selskab under Sydbank  indtil for nylig, hvor aktiviteterne  flyttede til Flensborg. Det er ikke lang tid siden at hele overetagen blev ombygget for et større beløb (ca. 5 mill.) til mødelokaler.

Billede af Sydbank -Privat Banking International  bygningen fra ca 1925  fra borgen Allelei aus Gravenstein

Ingen kommentarer:

Send en kommentar