onsdag den 3. juli 2019

To byrådspolitikere fra Aabenraa, en tidligere og en nuværende, krydsede i dag klinger i Retten i Sønderborg om falske Facebook profil…




CIVIL-RETSSAG: Philip Tietje  (V)  og Kaare Solhøj Dahle (tidl. DF senere løsgænger)  som tilbage i 2015  til 2017 begge  sad i Aabenraa byråd. Mødtes efter flere tilløb i retten i Sønderborg under forsæde af dommer Peter Ulrik Urskov, for at få afgjort i en civilretssag om Philips Tietje havde oprettet eller medvirket til oprettelse  af falske  Facebook profiler på hvilke han havde skrevet smede og kommenteret omkring Kaare S. Dahle. Politiet havde opgivet af rejse tiltale imod Philip Tietje, derfor skulle det afklares i en  civilretssagen. 

Til at sekunderer sig i retten havde  Philip Tietje, advokat Hans Henrik Wurlitzer Kjems advokatfirma i Gråsten og Kaare S. Dahle  havde  allieret sig med advokat Karoly Laszlo Németh fra København. Der er afsat 2 dage til hovedforhandling. Førstedagen dagen er gået med at  ridse sagen op set fra de to kombattanters advokaters side, samt med afhøring af  både  Kaare  Dahle og Philip Teitje, og afhøring af  broderen til Philip Tietje og  kriminalassistenten, som har afhørt de implicerede personer i sagen, der tog sin begyndelse i 2017, med en politianmeldelse  fra  Kaare S. Dahl´s advokat side af Philips Tietje, med  en formodning om at han stod bag den falske Facebook profil Jeppe Lauersen og via den havde forulempet  Kaare Solhøj Dahle.  Politiet  fik bl. a. i efterforskningen rettens tilladelse til at kræve udleveret logdata fra ONE.com og Facebook. Fra  ONE.com havde politiet  modtaget det efterspurgte lognings materiale, hvorimod Facebook  havde forholdt sig helt passiv. 

Via  de modtagne logningsfils, kunne politiet med tekniker-hjælp fastslå, at der havde været kontakt via Philip Tietje´s mail og Facebook kontoer. Tietje kontoen havde været en såkaldt  samlingskonto for mails med Catchmail funktion, for   @tieltje.dk hvis der ikke havde været korrekt benævnelse foran @´et. Der var på kontoen indgået  godt   650 mails og ca 625 have været vedr. Facebook ændringer  eller oprettelser til mail ht@tietje.dk. Men adspurgt om hvad der skete med disse mails svarede Philip Tietje, at de gik ind i en mappe med beskeder fra Facebook, man han læste dem ikke, det var bl.a. her at beskeder omkring  FB profilen ”Jeppe Lauersen” var indgået med updates.



Alligevel havde han fanget en besked fra en familie Jepsen  der havde spurgt ind til noget støtte, og sendt den videre til sin far der også var medlem af byrådet. 

Mailen var afsendt af Kaare S. Dahle for at lægge en fælde og  få afklaret, hvem der stod bag en bestem profil. Men Philip Tietje mente ikke der var noget underligt i det, da den var faldet i øjnene via sit indhold og derfor havde han sendt den videre. Hvor øvrige mail indeholdt tilbud på alskens varer og ydelser. 

Kriminalassistenten der var indkaldt som vidne, kunne bekræfte afhøringerne af de implicerede og den manglende tillid til en persons tilståelse  i sagen samt Kaare s. Dahle´s familien Jepsen mail som var havnet i Philip Tietje´s mailboks og derfra vidersendt til hans far.  

Tilståelse kom, forklarede kriminalassistenten,  da der i et stykke tid havde været skriverier omkring de falske profiler i dagbladet Jydske Vestkysten og  Ekstra Bladet. Personen der meldte sig var en nær ven til Philip Tietje´s  lillebror. Han var også indkaldt som vidne, men befandt sig i Tyrkiet og advokat Hans Henrik  Wurlitzer, der havde indkaldt vidnet, forventede ikke han mødte op. 

Fakta: 
Philip Tietje  sidder stadig i Aaberaa Byråd  for Venstre og var Folketingskandidat ved det seneste Folketingsvalg i Tønderkredsen. Men blev ikke indvalgt.
Kaare Sole Dahle,  blev valgt ind i byrådet i i Aabenraa i 2013 for Dansk Folkeparti, men valgte i perioden at blive løsgænger og er gået helt ud af politik siden kommunalvalget i  november 2017.
 

Under  vidneafhøringen af  broderen til Philips Tietje, kom det frem, at det var ham som havde afsløret vennen og skrevet til vennen. Og efter  at vennen havde meldt sig selv, blev efterforskningen af  Philip Tietje  kort tid efter indstillet. Vennen fik  en bøde i sagen, som han ikke betalte og blev  efterfølgende dømt med udeblivelsesdom i retten. Kriminalassistenten udtrykte i sin kommentar i  afhøringsrapport tvivl om ægtheden i tilståelsen fra vennen, som var afstedkommet en søndag aften i en telefonsamtale. Efterfølgende havde der været flere afhøringer af ham, som ikke havde bestyrket tilståelsen. Kom det frem i udspørgningen af assistenten i retten.  Sagen fortsætter i morgen som hovedforhandling  med blandt andet fremlæggelse af  skønsmands rapport og procedure i sagen…  og måske dom.



Der var bl.a. udsagn om Kaare Dahle, som dette på Facebook:

”Han er sikkert ond ved  dyr og børn og tomben kan hoppe ud som en Breivik om et øjeblik. ”  som fik Kaare Dahle til anmelde sagen.






Relaterede  artikler:






 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar