mandag den 11. januar 2016

Sognepræst Jan Unold forlader Gråsten



Fra indsættelsen af Jan Unold i Gråsten Slotskirke den 6. december 2009 - Jan Unold yderst til højre


GRÅSTEN:  Sognepræsten i Gråsten Jan Unold, river teltpløkkerne op, efter godt 6 år i Gråsten  og flytter til et nyt pastorat  den 1. april 2016. Det er  As- og  Klaring sogne og Juelsminde sogne, der bliver sammenlagt til eet menighedsråd med to præster pr. 1. april 2016,  som får glæde af Jan´s  måde at være præst på i fremtiden.  

Jan Unold på prædikestolen 2009
 Jan Unold blev  indsat i præsteembedet i Gråsten  den 6. december 2009, han kom fra en præstestilling i Løjt sogn. Præstestillingen i As og Klaring sogne var tidligere betjent af sognepræst Carsten Nørgaard, som er gik på pension  den 15 . november 2015.

Jan Unold, er blev valgt i blandt 14 ansøgere til stillingen. Menighedsrådsformanden Søren Kallestrup, fra Juelminde, As og Klarstup sogne oplyser, at sognene ikke bliver sammenlagt, men menighedsrådene gør, og det betyder at valgkredsene  i  sognene  forsat vil bestå, men  fra 1. april bliver kirkerne i sognene  betjent af de to præster, den nuværende Christian Schiang og Jan Unold.


Helle Blindbæk arkivbillede  2012
12.1.2016

Jeg er  i dag blevet kontaktet af menighedsråds-formanden for Gråsten og Adsbøl menighedsråd, provstisekretær Helle  Blindbæk, per telefon, som ikke kan li`at jeg  her på Gråsten småt NYT siden informerer om sognepræst Jan Unold rejser fra byen. 

 Det er synd for konfirmanderne og jeg ved ikke hvad, fordi de åbenbart ikke ved hvem der nu skal undervise dem  fremover. Måske et symptom på den "lukken om sig selv" som man kan få indtryk af, der køres efter. Eller er det måske fordi hun selv har sovet i timen både før og efter?

Formanden Helle Blindbæk,  er  blevet folkekirke  "insider"  siden menighedsrådsvalget i 2012 da hun er blevet  ansat som sekretær  i provstiet med base på Als, per den 1. februar 2015. Kom fra en stilling som butikschef i tøjbutikken Noa-Noa i Sønderborg, der samme år,  kort efter  lukkede med begrundelsen svigtende omsætning.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar