fredag den 20. januar 2012

Gråstenerne får en krolfbane i Ahlmannsparkens-park til april.




Sønderborg Kommune har sagt ja til, at ÆldreSagen i Gråsten indretter krolfbane i Ahlmanns-
parken. 

GRÅSTEN: Åbningsdatoen er  fastlagt til tirsdag den 17. april, og det  bliver en festdag  for medlemmerne  af ÆldreSagen i Gråsten. Når  foreningens nye krolfbane i Ahlmannsparken midt i Gråsten kan tages i brug med køller for at få puttet kugler i banens huller. I parkens  smukke omgivelser.




Initiativtager og medlem af bestyrelsen i Ældre Sagen i Gråsten, Orla Kulby, fortæller: At der allerede er masser af medlemmer, der har tilkendegivet, at de vil spille med – og det selv om hverken tid eller sted har været offentliggjort endnu.

- Vi har blot  skrevet i vores program, at vi åbner for aktiviteten til foråret – ikke mere. Men nu ved vi nærmere, hvor vi kan være fra den 17. april, så nu kan vi begynde at organisere hold og turneringer. 

Jeg tror, det bliver et tilløbsstykke, som vi glæder os til at åbne for, siger Orla Kulby, som har prøvet at spille i Vester Sottrup og der har  fået inspiration til, at der også skulle være en bane til medlemmerne i Gråsten. .

 Orla Kulby fortalte mig, at der bliver tale om  3 baner og han regner med det giver mulighed for at over 100 medlemmer kan dyrke sporten i Ahlmannsparkens park, som jo også byder på opholdssted i pavillonen, hvis der skulle komme en regnbyge midt i spillet.


"At vi kunne få lov at være i Ahlmannsparken, havde vi nok ikke regnet med. For ti år siden tror jeg, det hed sig, at ”græsset må ikke betrædes” – jeg synes, det er rart, at det nu er anderledes,"
udtaler Orla Kulby. 

Forinden banen officielt åbnes, vil der blive arrangeret "prøvedag"  så medlemmerne og interesserede kan afprøve deres færdigheder, datoen er fastsat til den  12. april.




 Selve anlæggelse af banen foregår i et i samarbejde med  Dansk Arbejder Idræt, men det er frivillige fra ÆldreSagen, der graver huller m.m. Kommunens eneste betingelse har været, at hullernes øverste kant skal være i niveau med jorden, så de er camoufleret af græsset, og at hullerne skal være dækket af kraftige, grønne dæksler, når der ikke spilles på banen. Kommunen har den grundlæggende holdning, at offentlige områder gerne må summe af liv.
Lise-lotte Lemvig  (arkiv)


- Jeg er rigtig glad for henvendelsen fra ÆldreSagen, for vi vil gerne bruge de grønne områder til aktiviteter, og jeg håber, at rigtig mange får fornøjelse af at spille krolf i Ahlmannsparken, siger jordbrugsteknolog Lise-Lotte Lemvig fra Grønt Team i Sønderborg Kommune.







FAKTA
Krolf er en krydsning mellem kroket og golf. Udstyret er fra kroket, mens princippet om, at kuglen skal i et hul på færrest mulige slag, er fra golf. Man tager altså kroketudstyret, smider buerne væk og laver nogle huller i plænen i stedet for.


Ud over banen, som nu bliver etableret i Ahlmannsparken, er der en  på  Gråsten Plejecenter i Gråsten området.

Læs mere fra Gråsten området

Ingen kommentarer:

Send en kommentar