lørdag den 11. april 2020

Skoler og dagtilbud i Sønderborg klar til genåbning fra onsdag den 15. april.

Gråsten Skole, nu ringer klokken atter ind for nogle af aldersgrupperne. Arkiv foto


CORONA-ÅBNING:Efter en stor indsats med ekstra rengøring og reorganisering af både lokaler og medarbejdere bliver stort set alle skoler og dagtilbud i Sønderborg Kommune klar til at tage imod børn igen fra på onsdag. Skolerne åbner dog gradvist, således at de ældste i 4. og 5. årgang begynder først.  Skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse,

 Statsministeren  oplyste på en pressemøde  om  genåbning af Danmark. I Sønderborg Kommune har Børne- og Uddannelsesudvalget i dag godkendt genåbningsplaner for henholdsvis dagtilbud og skoler/SFO’er.

Claus  Klaris (V) foto SDB. Komm.
 Vores medarbejdere i både forvaltningen og på de enkelte institutioner gik straks efter meddelelsen fra Statsministeren i gang med at forberede genåbningen, og vi er i Børne- og Uddannelsesudvalget imponerede over og trygge ved den plan, der er foreligger. Planen bygger på de mange erfaringer, vi allerede har fra kommunens arbejde inden for voksenområdet siden 8. marts 2020. Det er vigtigt for os, at både forældre, børn og medarbejdere kan glæde sig til gensyn og genåbning i tryg forvisning om, at vi har taget alle de forholdsregler, som myndighederne har bedt os om. Udtaler formand for Børne- og Uddannelsesudvalget  Claus Klaris ( Venstre).




Planen for dagtilbud er at der som udgangspunkt åbnes på onsdag den 15. april, med en daglig åbningstid fra kl. 8 til 14.30. Enkelte steder kan man  ikke nå det til onsdag   forældrene vil her få direkte besked. Hvis der er behov for pasning derudover, vil dette kunne foregå efter de samme kriterier, som der også før påske var gældende for nødpasning.
Skolerne åbner ligeledes på onsdag den 15. april Og denne dag begynder 4. og 5. årgang. Fra torsdag kan 2. og 3. årgang komme i skole, og fredag kan eleverne i 0. og 1. klasse slutte sig til. Skolerne er åbne for alle klassetrin fra kl. 8 til 14, dog må de mindste hentes af forældrene fra kl. 13.
Nødpasning i SFO kan foregå efter kriterierne, som var gældende før påske.

Jesper Smaling  (S)Foto Sdb.Kom.
Førskole gennemføres normalt 1. maj for de børn, der skal i skole. Det justeres indtil videre til 10. maj for at sikre, at børnene ikke skal ind i nye grupper, forholde sig til nye omgivelser og nye rutiner. 
Kløver-Skolen og specialklasserækkerne genåbner først fra mandag den 20. april 2020. Her vil der også være nødpasning efter de kriterier, der var gældende før påske.  Udtaler  næstformand i udvalget, Jesper Smaling, Socialdemakratiet.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar