mandag den 23. september 2013

Gartneriet ved Gråsten Slot søger nye udviklings muligheder.


Slotsgartneriet   ved Gråsten Slot set fra Felstedvej



Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme og Sønderborg Kommune samarbejder om at undersøge mulighederne for at udvikle Gråsten Slotsgartneri til glæde for flere brugergrupper.

Ifølge en pressemeddelelse fra Sønderborg Kommune, har Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme igangsat et arbejde, der har til formål at undersøge mulighederne for at genskabe og åbne Gråsten Slotsgartneri for publikum.

I løbet af efteråret vil styrelsen og Sønderborg Kommune i samarbejde med en ekstern rådgiver udarbejde et ide-prospekt. Det skal beskrive udvalgte ideer og muligheder, der muligvis kan udmønte sig i et konkret udviklingsprojekt.

Et lille skilt markerer 
adgang forbudt 
til gartneriet for 
nuværende
Hovedfokus for udviklingsprojektet er på genskabelsen af slotsgartneriet og på en forbedring og udbygning af faciliteter til slotshavens gæster.



Sønderborg Kommune bidrager til driften af faciliteter og gartneriprojektet. Kommunen arbejder sideløbende på at forbedre de fysiske rammer i området omkring slotshaven – herunder forbindelsen med det omkringliggende samfund med by, sø og skov. Denne fase vil ske i dialog med lokale aktører.

Stephan Kleinschmidt, SL-

Slotsgartneriet ved Gråsten slot, er et aktiv for både Gråsten By og kommunen i det hele taget. Det vil kunne styrke oplevelsesøkonomien i Gråsten at produktudvikle mulighederne omkring det, og det vil være til glæde for lokalbefolkningen og vore gæster udefra, siger Stephan Kleinschmidt, formand for Kultur- og Erhvervsudvalget i Sønderborg Kommune.

- Der har i flere år været ideer fremme om at bringe arealet med urtehaven i spil, så det kan blive et aktiv for de mange besøgende, der hvert år gæster Gråsten Slotshave. Vi ser frem til, at urtehaven kan blive en del af oplevelsen for gæsterne, men håber også gennem et samarbejde med lokale interessenter at kunne skabe et nyt omdrejningspunkt i forhold til lokalmiljøet og dermed sikre en bæredygtig drift, udtaler Niels Mellergaard, slotshavechef i Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme.

Det indledte samarbejde, støttes af Kongehuset. 








Ingen kommentarer:

Send en kommentar