lørdag den 21. september 2013

Det er kommunens bord at passe de fredede linde træer


Økonomi ikke nok for en op hævning  fredningen. 

 

 

GRÅSTEN: Fredningen af  lindetræerne  ved ringriderpladsen – Johs Kochs Vej i Gråsten  ophæves ikke. Dette fremgår af en kendelse som  Fredningsnævnet har afsagt den 19. september  2013. Sagen var anlagt af Sønderborg Kommune på vegne af   ejerne af grunden, hvorpå  træ gruppen står.
Men af sagens akter fremgår det, at det ikke er så meget ejerne af grunden,  der ønsker ophævelsen, men måske mere  Sønderborg Kommune,  da det viser sig de har pligten til at vedligeholde gruppen. Men har pålagt ejeren det.    det  hele har måske været et led i en ulovlig spareøvelse. Ejerne af grunden hvorpå den fredede træ gruppe står, er glade for træerne, men  har ikke  midlerne eller er  selv kyndige på området. 



  

I kendelsen står der:
Det påhviler Sønderborg Kommune, som tilsynsførende og plejemyndighed, at føre tilsyn med træerne og iværksætte den nødvendige pleje. Udgifterne til den nødvendige pleje er en kommunal udgift. Og videre står der: Spørgsmålet om den økonomiske byrde, ved plejen kan derfor ikke  påberåbes af hverken Sønderborg Kommune eller Ejerne af grunden , til støtte for en ændring  eller ophævelse af fredningen.




  



Formand for teknik og miljø
 udvalget Peter Hansen   (v)
Så måske har teknisk forvaltning- påskyndet ejeren til at bede Sønderborg Kommune på deres vegne at søge fredningen ophævet? Fordi de havde pålagt ejeren at vedligeholde trægruppen? Som de nu er blevet indskærpet er en kommunal opgave og udgift.









Relevant artikel fra den 5. januar 2013-09-21:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar