tirsdag den 17. marts 2020

Nye oplevelser via CORONA grænsen ind i Tyskland ved Kruså…





CORONA-GRÆNSEKONTROL: Vi kørte over grænsen mod Tyskland  ved Kruså, kl.  08:11i dag tirsdag den 16.  marts 2020, og blev først mødt af en énstrenget kø, som begyndte kort efter de tre nordiske flag  og løb   frem mod P-pladsen ved Fleggaard trappen, som var det tyske  kontrolpunktet. Efter knap 10 minutter nåede vi frem til den første politimand, som anviste os til at dreje ind i den højre, i en af de to baner køen nu her blev delt op i. Og efter godt 3-4 minutter kom en politimand og sagde høfligt ”Guten Morgen”  og spurgte efter legitimation – pas og hvorfor vi  ville køre ind i Tyskland. 
 

Det tyske kontrolpunkt  set fra ”CALLE- butikken”
Grunden var en aftalt tandbehandling i Flensborg, det blev  dokumenterede med et behandlingsbilag,  samt bilag fra et aftale kort med tidspunktet på noteret.  Og dette blev godtaget, som gyldig indrejse grund, anerkendelsesværdigt formål, efter vi havde forsikret om, at vi hverken havde feber eller hostede. Og så gik køreturen  videre på motortrafikvejen ind til Flensborg.
Der var ikke nogen, som blev nægtet indrejse i det  tidsinterval  vi var   CORONA GRÆNSEN…¨

 Anerkendelsesværdigt formål, kan altså være en aftalt  behandling i Tyskland.
Så grænsen er ikke lukket helt. 

Og som det tyske indenrigsministerie skriver, men man har styrket kontrollen. Og man skal regne med restriktioner/ indskrænkninger ved indrejsen. Den skal have et anerkendelsesværdigt formål. Og det er ikke ferieophold, shopping, familiebesøg   og o.l.
På hjemvejen, fik vi  fyldt lageret op med  noget der skal holde humøret oppe og Coronaen væk… Og  kunne konstaterer, at der ikke trængsel i grænsehandels butikkerne, så mindste afstanden kunne sagtens overholdes, tror vi var de eneste udover  personalet. 
  
Ved den danske grænsekontrol, uden kø,  blev blot spurgt om vi var på vej hjem…    JA - det var vi,  men først rigtig efter at man have kontrolleret at passene ikke var udløbet…



Ingen kommentarer:

Send en kommentar