fredag den 9. maj 2014

Store ønsker få midler.




GRÅSTEN/  Sønderborg: En ny runde  (2.) ansøgninger, til puljen  ”Atraktive Handelsbyer”  til Sønderborg Kommune er sat i gang, og der er indkommet  ansøgninger på  godt 6,5 million men der er  kun 1,6 million til rådighed, i denne anden omgang,    der er mange ønsker ude fra  handelsområderne som ikke kan imødekommes.  Den første runde  fordelte  godt 1,3 million, hvor hovedparten gik til Sønderborg by med 1.000.000 kr. til pyloner i Sønderborg og  150.000 kr. til hytter til julemarkedet i Sønderborg de resterende kroner (212 t.kr.)  gik til Nordborg,  som ønskede sig en pylon til 150 t. kr.  og Augustenborg som ville bruge 62 t. kr til bord og bænke.

 Så det er måske belært af den første  ansøgningsrunde, at man i Gråsten har slået med storhammeren. For ikke mindre en  3.644.000 kroner ud af de 6,5  er der ansøgt om fra Gråsten området Heraf kommer Ulsnæs Centret ind med  hele 2,828 million imens Gråsten Forum er mere beskeden  og nøjes med 917 t. kr.  Der ud over, er Gråsten Handelsstand  med i en fællesansøgning med Sønderborg, Nordborg  og Guderup  om aktiview ved indfaldsvejene  til  840 t.kr. samt i samme fællesansøgning en mobil scene til 250 t. kr.



Computer animeret tegning, som er med i ansøgnings materialet,  om  det fleksible vandanlæg, som ULSNÆS-Centret har ansøgt om kommunale  midler til. Det er Fogdal Springvand i Holbæk  som har lavet tilbuddet på det fleksible vandanlæg  til Ulsnæs-Centret  Prisen kan dog bleve mindre end de projekterede 1,1 million, da der i tilbuddet opereres med en minimum og maksimum pris og i ansøgningen er indregnet maks-prisen. Der er et spænd på knap  0,5 mill.


Ulsnæs-centrets  hyggelige torv som det ser ud idag...
Ulsnæs-Centret ønsker blandt andet at bruge pengene til et fleksibelt vandanlæg til leg og beskuelse, samt til gangvejene som fører ind til torvet som skal  forsynes med legeredskaber. Gråsten Forum vil tilplante skrænten mellem Slotsbakken /kongevej med 140.000 krokus løg, .Reetablere af parkeringsareal ved Bryggen på vej mod Marina Fiskenæs samt  lægning af sten og kantsten, dertil  opsætning af lamper i Centrum  og plantning af 600 æbletræer, og til nye infotavler om Gråsten og dens historie og til slut  omdannelse af Gråsten Egen som stod på torvet til skulptur, evt. til et Gråsten æble.

Måske havde  en samlet overordnet ansøgning  fra  Gråsten  har  haft mere vægt. nu er politikerne,  mere fritstillet når de træffer  beslutning på  Teknik og Miljøudvalgets møde den 13. maj 2014.
Sønderborg  by, som blev begavet ved sidste fordeling, har kun ansøgerne inde på  beskedne 350.000.