fredag den 18. oktober 2013

Nu kan du være med til at ruske op i demokratiet





Ifølge en pressemeddelelse fra Sønderborg Kommune så har  Borger- og Demokratiudvalget i Sønderborg Kommune oprettet en demokratipulje, hvor borgere, foreninger og organisationer kan søge om tilskud på op til 25.000 kr. til demokratiprojekter, som skal være med til at ruske op i nærdemokratiet og inddrager borgerne. 

Udvalget oplyser, at der normalt  er  to faste årlige ansøgningsrunder i april og september, men udvalget har netop besluttet, at der åbnes for en ekstra ansøgningsrunde med ansøgningsfrist den 21. november. Udvalget  ønsker, med ekstra beløbet,  at skabe gode rammer for, at lokale ildsjæle kan gennemføre projekter, der inddrager og engagerer borgerne. Projekterne skal  være med til at styrke den lokale virkelyst, inddrage nye grupper i debatten og udvikle samspillet mellem borgere, forvaltning og politikerne.

Det er udvalgets håb,  at rigtig mange borgere vil deltage aktivt i arbejdet med demokrati og hvad vi vil med vores kommune, siger formand for Borger- og Demokratiudvalget, Frank B. Jakobsen  (SF), og tilføjer:
Formand for Borger- og
Demokratiudvalget, Frank B. Jakobsen  (SF)


- Med den demokratipulje har vi skabt rammerne for udvikling og anvendelse af nye demokratiformer, og jeg vil gerne opfordre borgere med gode idéer til demokratiprojekter til at fatte pennen og skrive en ansøgning. Jeg vil ikke ligge skjul på, at vi indtil videre ikke har fået særlig mange ansøgninger, og nogle ansøgninger har ikke levet op til kriterierne for at yde støtte. Det er derfor vigtigt, at ansøgerne overholder disse kriterier.

Fort at få del i midlerne  skal der udfyldes et ansøgningsskema, som kan findes på www.sonderborgkommune.dk/politik-og-indflydelse/demokratipuljen Her finder du også støttekriterierne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar