tirsdag den 3. november 2020

Måske ny lokalplan for Teglværksby- området i Egernsund.

Da byggeriet af det eneste hus i området belv opført i 2009. Arkiv foto

 


EGERNSUND: Teknik og miljø udvalget i Sønderborg Kommune  skal på deres møde  den 3. november træffe afgørelse om en ny lokalplan for Teglværksbyen i Egernsund skal i offentlig høring. En evt.  ny lokalplan er blevet nødvendig, da der foreligger et projektforslag til en anden udnyttelse af området, en der  tidligere er givet tilladelse til i den nuværende lokalplan. Området har ikke været mulig at få bebygget, ud over en enkelt bygning under den tidligere lokalplan.  I det nye forslag lægges der op  til en mere varieret bebyggelse med blanding af liebhaveri og en familie huse samt  rækkehuse  m.m. 

 

Sådan kommer området til at blive udnyttet i det nye projekt.  bille. projekt.forslag

 

Projektmagerne beskriver det således i projektbeskrivelsen: ”Teglsværksbyen” består af fire boligtyper, der er arrangeret omkring et fælles grønt landskabstræk, ”Det Grønne Strejf”:Sydligst på sitet findes ”Klyngehusene”, énfamiliehuse arrangeret i klynger, der muliggør fælles parkering, trygge mellemrum til børnenes leg, og en umiddelbar nærhed til landskabet for hvert hus.

I forlængelse heraf, længere nordpå, placerer vi ”Fællesskabsboligerne” - en tæt og lav bebyggelse, tiltænkt seniorbofællesskaber, arrangeret omkring gavmilde fælleshuse. Husene er udformet og placeret med mange små nichér, og bilerne parkeres udenfor bebyggelsen, for at gøre plads til det uplanlagte møde og det gode naboskab.”

 

Det bliver spændende om det vil lykkedes med den evt. nye plan at få gang i området.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar