torsdag den 8. februar 2018

Fængsel, udvisning og indrejseforbud i stor tyverisag





KRIMINALITET: En 28-årig chilensk mand blev i går onsdag ved Retten i Sønderborg idømt en straksdom på et års ubetinget fængsel, udvisning samt indrejseforbud i seks år i forbindelse med en serie omfattende tyverier i flere byer i Danmark. Den 28-årige blev tidligere på dagen udleveret af tysk politi i Harrislee til Udlændingekontrolafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi, efter at chileneren havde afsonet fængselsstraf for tyverier begået i Tyskland. 
Med udleveringen og dommen er der sat punktum i et større sagskompleks, der omfattede i alt tre tiltalte.De første to tiltalte blev idømt lignende straffe ved Retten i Sønderborg i september 2017, efter at de tidligere på året var blevet udleveret af tysk politi.

Når den sidste dom først falder nu, skyldes det, at den 28-årige i første omgang skulle afslutte sit mellemværende med det tyske retsvæsen, før han kunne udleveres.  De tre chilenere blev oprindeligt anholdt af tysk politi i oktober 2016 i forbindelse med lokale tyverier. 


Og undersøgelse af en større mængde tyvekoster samt anden efterforskning pegede i retning af, at gruppen også havde begået indbrud i Danmark.Tiltalen for de tre personers vedkommende lød på i alt otte forhold. Dels var der tale om syv tyverier i villaer i Hellerup, Korsør, Ringsted, Odense, Langeskov samt Fredericia. Ved disse hændelser blev der stjålet smykker, ure, computere, mobiltelefoner m.m. for mindst 292.843 kroner. Dels var der tale om hæleri og forsøg på hæleri for i runde tal 198.000 kroner. Alle tre tiltalte har erkendt sig skyldige i forholdene. Oplyser Syd og Sønderjyllands politi.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar