tirsdag den 8. januar 2013

Nytårskur for erhvervslivet med samarbejdspartnere



Borgmester Aase Nyegaard - foto Sønderborg Kommune


Pressemeddelelse Sønderborg Kommune:
Bedre service, mere i værksætteri og flere grønne jobs
Det var hovedbudskaberne da Sønderborg Byråd og Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter (SET) onsdag eftermiddag var vært for den årlige nytårskur for erhvervslivet og samarbejdspartnere på Alsion. Udover borgmester Aase Nyegaard talte formanden for Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter, Jes Andersen, formanden for industrigruppen i Sønderborg, Erling Duus, og direktør i ProjectZero, Peter Rathje.
- Sønderborg fik ikke titlen som Europæisk Kulturhovedstad. Det ved vi alle. Lad mig derfor i dag slå fast, at satsningen har ført Sønderborg videre. Den har løftet os – i andres øjne. Vi har vundet respekt, og vi har fået massiv mediedækning om Sønderborgs engagement, gejst og vilje i de landsdækkende medier. Resultatet er blandt andet, at vi får langt flere henvendelser om at henlægge landsdækkende arrangementer i Sønderborg, sagde Aase Nyegaard og henviste til kronprinsparrets kulturprisuddeling og CSR Award 2012 på Alsion som store begivenheder, der sætter Sønderborg på landkortet.
- Sønderborg Kommune er områdets største arbejdsplads med ca. 6.000 ansatte. Og ser vi et år tilbage, så er virksomheden Sønderborg Kommune i dag kendetegnet ved højere faglighed, højere produktivitet, mere effektive arbejdsgange, øget trivsel og faldende sygefravær. I 2012 var vi tilmed som virksomhed i finalerunden i kåringen af Danmarks bedste arbejdsplads. Vi er på rette vej i en utrættelig omstillingsproces. Den skal gøre borgerne mere selvhjulpne og den skal strømline kommunen som offentlig arbejdsplads med en høj grad af digitalisering, fortalte Aase Nyegaard.
Blandt de kommende opgaver i det nye år omtalte Aase Nyegaard den nye folkeskolelov, bedre rammebetingelser for erhvervslivet og bedre service for både borgere og erhvervsliv. Det skal ske i dialog med parterne. Som eksempler på indsatsområder nævnte Aase Nyegaard udarbejdelse af en mere fokuseret erhvervsfremmestrategi, mindre bureaukrati og i princippet én indgang for erhvervslivet til det offentlige. Endelig lagde hun vægt på, at der skal skabes en stærkere værtskultur i både privat og offentlig virksomhed:
- Kommunen er til for borgerne, så det handler for kommunens ansatte om at optræde som en vært, der inviterer indenfor og yder god service, der er hurtig, lyttende og inddragende. Borger- og Demokratiudvalget er på vej med en strategi for mere og bedre borgerinddragelse. Vi skal ud til borgerne tidligere og skabe et levende og inkluderende demokrati.
Aase Nyegaard sluttede sin tale af med at minde om Sønderborgmanifestet:
- Hvis vi får at vide, at noget ikke kan lade sig gøre, så gør vi det alligevel. Sønderborgmanifestet er derfor en omvendt jantelov, der fortæller, at vi i fællesskab vender modgang til medgang – at vi har troen på, at vi kan, hvad vi skal. Og vi skal fremad. Vi skal skabe fremgang med al den viden og alt det engagement, vi tilsammen kan mønstre. Tal til alle medarbejdere for en fremragende indsats i 2012 og vi fortsætter med samme ildhu i 2013. Jeg ønsker alle et godt nytår.
Formanden for Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter, Jes Andersen, berettede om et godt år for Sønderborg erhvervs- og Turistcenter.
- Vi har fået skabt en god og sund økonomi og har haft en flot medlemsfremgang. Vi har fået 10 procent flere A-medlemmer og 25 procent flere B-medlemmer. Det tager jeg som et udtryk for, at vi det vi gør, ikke er så ringe endda, sagde Jes Andersen med et glimt i øjet.
Jes Andersen roste det store rådgivernetværk som SET råder over.
- I yder en kæmpe indsats, især i form af støtte til de mange nye iværksættere i kommunen. Og I gør det ganske gratis. Stor tak for det.

Erling Duus opfordrede til at løfte hovedet og se fremad mod lysere tider.
foto Sønderborg Kommune

Erling Duus opfordrede byrådet i Sønderborg Kommune til at søge mod brede forlig:
- I 2013 skal der styr på økonomien. Det skal være muligt at spare 200 mio. kr. ud af en samlet omsætning på 4,4 mia. kr. Hele området fortjener en sund og bæredygtig kommune. Jeg synes vi er rigtig gode til at samarbejde på tværs kommunen – det skal vi blive ved med.
Peter Rathje fra ProjectZero leverede en decideret tour de force i de resultater, som Sønderborg og ProjectZero allerede har opnået. Rigtig mange butikker, virksomheder, private boligejere og Sønderborg Kommune har sparet på energien, fået grøn fjernvarme, jordvarme eller etableret solceller. Den uafhængige rådgivningsvirksomhed NIRAS har gennemgået ProjectZero´s initiativer og resultater og konkluderet, at der indtil nu er sket en reduktion af CO2-udledningen med 18 procent og skabt 800 grønne jobs.
- Det synes jeg er godt gået, og nu begynder vi at se fremad mod 2020 og en reduktion af CO2-udledningen med 25 procent, sagde Peter Rathje.
Et højde punkt i 2012 var Bill Clintons besøg i forbindelse med CSR Awards 2012 på Alsion. Han roste ProjectZero og ser os som en rollemodel for hele verden. Og i denne sammenhæng er vi ikke kede af, at man overalt – også i Kina – kopierer vores koncept. Vi har god grund til at tro på os selv, sluttede Peter Rathje af.
Så blev der skålet i champagne, fortæret pindemadder og udvekslet synspunkter om, hvordan Sønderborg kommer videre med at skabe vækst og udvikling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar