tirsdag den 13. december 2011

To medarbejdere på Gigthospitalet i Gråsten har gjort sig bemærket.



GRÅSTEN: Randi Petersen som er  sygeplejerske  og Elisabeth Hørlück Jessen, sygeplejerske begge på Gigthospitalet i Gråsten, har ifølge Gigtforeningen udarbejdet  anbefalinger til  undervisning af personer som har  leddegigt. Det har de gjort i projektet ”Tværfaglig undervisning af mennesker med leddegigt – anbefalinger til sundhedsprofessionelle.”

Udgangspunktet for projektet var,  at undervisningen skulle tage hensyn til de enkelte deltagere og de konkrete udfordringer, de har i deres hverdag med leddegigt," fortæller Randi Petersen, der også er forskningssygeplejerske i Forskningsenheden på gigthospitalet. 

En undersøgelse fra Gigtforeningen  fra  2007 viser, at kun 8 procent af alle ny diagnosticerede leddegigt patienter modtog et tilbud om struktureret undervisning. Projektet, Tværfaglig undervisning af mennesker med leddegigt – anbefalinger til sundhedsprofessionelle viser desuden, at udviklingen af undervisningsprogrammer er stagneret siden da. 

"Der er et meget stort behov for at sætte turbo på undervisningen på dette område," fortæller sygeplejerske og kvalitetskoordinator, Elisabeth Hørlück Jessen.
De to sygeplejersker understreger, at sygdomsspecifik undervisning til mennesker med leddegigt bør afvikles i et samarbejde mellem kommuner og reumatologiske enheder. Du kan læse de nye anbefalinger her:

Læs anbefalinger til sundhedsprofessionelle (pdf) 
 
Lene Witte som direktør i Gigtforeningen, der ejer Gigthospitalet i Gråsten, er stolt af de nye anbefalinger og udtaler i pressemeddelelsen:
"Vores mål som sygdomsbekæmpende forening er, at færre skal have gigt og at det skal være lettere at leve med sygdommen. Derfor er patientuddannelse en mærkesag for os. I den sammenhæng vil de nye anbefalinger være en meget vigtig brik," siger hun.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar